top of page
_MTH5775-3.jpg

Fototherapie-sessie:
Gun jezelf de tijd om verandering te verwerken

Ik zie jou, mooi lief mens. Ik zie jou met jouw verdriet en pijn.

 

Maar ik voel ook die liefde die je in je hebt. Wat groter is dan alle pijnen bij elkaar. Soms zijn er in je leven periodes die heel betekenisvol zijn en/of waren. Waar verdriet, pijn of woede plotseling om de hoek kwam kijken. Waar je doorheen moest of nog bezig bent, zo moedig. Waarbij je nu de wens hebt om nu af te sluiten.

Rouwen. Een litteken op je ziel krijgen. Het verwerken van een groot verlies.  Of het nu gaat om het overlijden van iemand van wie jij veel houdt. Of het verlies van jouw gezondheid door een ziekte of het verlies van de hoop op een kind. Het afronden van een baan of een relatie. Verlies geeft veel emoties en markeert een periode in jouw leven. Je wilt deze periode een plek geven, om af te ronden en om los te laten. Dat begrijp ik heel goed.

Rouwexpert Julia Samuel zegt: “Neem de tijd om verandering te verwerken”.
Ook positieve veranderingen zijn oncomfortabel, volgens Julia Samuel. Want bij iedere ja zeg je nee tegen iets anders. Als je een baby krijgt, zeg je nee tegen de tijd en vrijheid die je hebt als je geen kinderen hebt. En degene met wie je trouwt, is ook degene met wie je voor de rest van je leven het bed deelt – dat zijn heel veel nee’s tegen heel veel anderen. Ook al is hij de liefste van de wereld, dat kan een beklemmend besef zijn.

Hoe mooi zou het zijn als je even iets had waarmee je jouw rouw afsluit. Een herinnering die voor jou heel waardevol is. Maar ook een die heel helend werkt. Waar je vol trots ook nog op terug kan kijken. Dat kan met een mooie fotoserie! Ik noem het fototherapie. Door jouw persoonlijk verhaal in beeld te brengen, rond je een bepaalde periode af en heb je daar een mooie herinnering aan. 

Julia Samuel:” Is het absoluut belangrijk dat je de tijd neemt om de verandering te verwerken. We hebben altijd de neiging om snel door te gaan, maar soms moeten we de tijd nemen en onszelf wat ruimte gunnen tussen ons oude zelf en ons nieuwe zelf.” De vruchtbare leegte, noemt ze die tijd: een “neutrale zone van onzekerheid” die je gek kan maken, maar die ook ruimte biedt voor nieuwe mogelijkheden.

“Neem de tijd om verandering te verwerken”.

fiets frankrijk zw.jpg
_MTH0549_edited_edited.jpg
_MTH0549.JPG

Mari Trini Hermoso
Fotograaf en NLP Master Practioner

Als meisje was ik al heel creatief en ook heel sensitief. De hele dag was ik aan het tekenen of schrijven. Iets creëren en tot uiting brengen. Ik droomde ervan om van mijn talenten werk te maken en andere mensen mee blij te maken. Ik heb Het grafisch lyceum Rotterdam gedaan en later de Fotovakschool Rotterdam. Ik heb gewerkt als communicatieadviseur. Ook ik heb rouw gekend in mijn leven. Vaak. Door mijn opleiding NLP Master Practioner kwam ik erachter wat het effect is bij mensen. Tijdens deze opleiding heb ik visualisatie technieken geleerd, die ik kan toepassen tijdens het gesprek, waardoor je je emoties doorleeft en ze positief kan afsluiten. Een zeer persoonlijk en waardevol cadeau voor jou. Met positief resultaat.

 

Fototherapie bestaat uit:

Een fotosessie van een uur. Waarbij we in gesprek komen en op bepaalde punten een foto maken.

Je krijgt 3 HR-foto's naar keuze, die mooi zijn nabewerkt in mijn fotostijl.

Een serie je je een plek kunt geven thuis. Eventueel kan ik nog de foto’s afdrukken op Fineart papier voor een schilderachtig resultaat. Indien ook gewenst kan ik er een bijpassend verhaal schrijven.

MTHermoso20201022-0033Shoot De Man Girls - PLstyle_resultaat.jpg
Beige minimalist photo collage (1) zonder watermerk.jpg

Ik wil graag ook een sessie inplannen! 

Dank voor je aanmelding

  • LinkedIn - Black Circle
  • Black Instagram Icon
bottom of page