top of page
_MTH4519.jpg

Even voorstellen...

“Hey Mari, Leuk je online te ontmoeten! Hoe ben je van de een naar de andere gereisd? 

Deze leuke reactie en vraag kreeg ik spontaan binnen en ik dacht: mijn antwoord deel graag met jullie, omdat het punt waar ik me nu bevind, mijn ikigai is. Maar de weg hiernaartoe is niet voor iedereen helder en kende wat omwegen.


Fotografie vond mij al jaren geleden. Via mijn liefde voor
tekenen en schilderen ontdekte ik de magie van de 'zwarte doos'. Tijdens mijn opleiding Grafisch Vormgeven op het Grafisch Lyceum Rotterdam kregen we ook het vak fotografie, toen nog met een doka! Het zaadje werd geplant.

Na mijn vervolgopleidingen Marketing en Communicatie kwam ik als creatieveling in een corporate wereld terecht. De wereld van Marcom, pr, social media, vormgeving en magazines. Ik vond het fascinerend maar mijn creativiteit werd weinig gebruikt. Die kon ik kwijt als hobby, tijdens mijn reisreportages of straatshoots.

In mijn werk als marketing/communicatieadviseur zag ik steeds
meer voorbeelden waarbij fotografie ondergeschikt werd gemaakt. Terwijl mijn visie voor fotografie steeds helderder werd: dit kan anders, mooier, creatiever, persoonlijker en impactvoller. Ik kan dit!

Ik heb hier en daar wel mijn eigen foto’s toegepast in diverse
communicatiemiddelen. Totdat mensen mij meer gingen terugkoppelen dat ik meer met mijn fotografie kon doen. Mijn kijk en gevoel voor compositie waren opvallend.

Ik ben ermee verder gegaan en heb vervolgens de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie gedaan. Ik heb workshops gevolgd bij Kaat Stieber, Anja van Ast en Brendan Leclercq. Ik ben meer opdrachten gaan doen naast het andere werk.

Ook heb ik mijn grote voorbeelden ontmoet en gesproken, zoals Anton Corbijn, Robin de Puy, Martin Parr, Martin Schoeller en... mijn grootste inspirator Peter Lindbergh. Ik omarmde nu volledig de fotografie.

Toen mijn laatste interim-opdracht was afgerond, ben ik mijn gevoel en passie gaan volgen. Ik ging mij helemaal focussen op dit traject om een passend aanbod te creëren voor vrouwelijke ondernemers die meer willen en zichzelf echt durven te laten zien.

Voor mij gaat fotografie niet alleen over het vastleggen van het
perfecte plaatje. Met de focus die ik nu heb, gaat om het onthullen van het potentieel van deze vrouwen: hun dromen en hun licht. Mijn foto’s zijn meer dan alleen plaatjes; ze vertellen de volgende stap.

Alles komt nu prachtig samen. Ik wandel mijn pad verder, met een rugzak vol passende kennis en ervaringen... maar vooral met mijn camera in mijn hand! Mijn goud.✨

Liefs,

MariTrini_Hijrnotes_WHT_Shadow2_edited.p
  • LinkedIn - Black Circle
  • Black Instagram Icon
bottom of page